Četvrtak 16.11.2017.
14:37
S. Đurić - Vesti

VIDEO: Zavirite pre premijere u "Sudnji dan"

- Ona ruši jednu ali zato učvršćuje drugu vrstu stereotipa - ambiciozne, superiorne, usamljene žene, sa svim zahtevima koje emancipovana žena ima da ispuni, i s tim da se nije ostvarila kao majka. Ali dodir ta dva sveta zapravo nije sudar različitih, nego je priča o tome kako postoje dve strane u svakom čoveku, dva polariteta, i kako se taj dualizam u svakoj jedinki modeluje, pulsira. Da je napolju neki pljusak ili mali zemljotres, ne bi se desilo preispitivanje, ne bi se otvorila fundamentalna pitanja među njima.

- Ne, napolju je smak sveta (katastrofa koja se odvija u Njujorku 11. septembra 2001) i pod takvim pritiskom Ben i Ebi otvaraju velika pitanja. Naravno, to nije dovoljno da ih učini herojima. Ali je dovoljno da ih čini ljudima. Komad je upravo o tome što njihova dilema i problem mogu svakom da se dese - rekla je Jana Maričić. 

U predstavi igraju Aleksandra Janković i Milan Marić. 

- Nil Labju je zahtevan ali da je toliko zahtevan nisam znala. Mislim da je privilegija glumiti u ovom komadu zbog pisca, reditelja, pozorišta, partnera. Imamo baš veliku tremu - rekla je Aleksandra. 

2024 © - Vesti online