Sreda 04.10.2017.
12:04
Vestionline

Predstavljen humani tim maratonaca "Inspired by HOPE"

Promo (Core media)
Izvršni direktor "Đak sporta" Predrag Tripković i Danijela Pešić iz organizacije "Plućna hipertenzija Srbija"

U okviru ovog humanog projekta predviđeno je da deset trkača za godinu dana istrči ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka sa ciljem da se podigne svest o plućnoj hipertenziji i neophodnosti da se ova bolest što pre otkrije i adekvatno leči. Značaj uspostavljanja rane dijagnoze može biti ključan u preživljavanju pacijenata, kojima još uvek u Srbiji nije dodeljeno adekvatno lečenje i terapija.

- Mi ćemo ponosno nastaviti da trčimo i u 2018. godini na najpoznatijim trkama kod nas i u regionu, da ostajemo bez daha u čast svih obolelih osoba od plućne hipertenzije, kako bismo podigli svest o ovoj retkoj, teškoj i progresivnoj bolesti. Nećemo stati sa trčanjem sve dok se i poslednjoj osobi sa plućnom hipertenzijom u Srbiji ne obezbedi adekvatna terapija, koja je dostupna u gotovo svim zemljama u reionu, a koja će im omogućiti da dišu i, ono što je najvažnije, produžiće im život - rekla je Danijela Pešić, predsednica udruženja "Plućna hipertenzija Srbija". 

Humani trkači će u 2018. godini trčati ukupno 50 polumaratonskih ili maratonskih trka, a veliku podršku imaće u "Go active" prodavnicama.

- Ponosni smo što će kompanija "Đak sport" i brend "Go Active" biti deo "Inspired by HOPE" tima, momaka i devojka, koji će svojim sportskim učestvovanjem pokušati da skrenu pažnju na jednu retku bolest, koju karakteriše velika borba, upravo onakva kakvu sami trkači doživljavaju na stazi. U svakom sportu je timski rad ključan i nadamo se da će se priključiti i drugi partneri jer što nas je više naš tim ima veće šanse da pobedi, odnosno da pošalje pravu poruku - istakao je izvršni direktor "Đak sporta" Predrag Tripković.

2024 © - Vesti online