Subota 30.09.2017.
13:29
Tanjug

Brnabić: Sukobi ne "tresu" Vladu, a Vulin...

Tanjug
Razumem Vulina, ali sve treba ispitati: Ana Brnabić

Na pitanje da li će smeniti ministra odbrane Alekandra Vulina zbog "afere" u vezi sa kupovinom stana, premijerka je rekla da neće to komentarisati u javnosti i da su to stvari o kojima vlada odlučuje.

- Ne želim da radim pod pritiskom, dakle, pritisak medija ili bilo koji drugi pritisak svakako neće da ubrza ni nečiju smenu ni nečije angažovanje - rekla je Brnabić. 

Ona je rekla da ima lično mišljenje o slučaju koji se pojavio u medijima, a da je zvaničan već iznela.Ponovila je da razume emotivnu reakciju Pokreta socijalista, jer je i ona imala takvu reakciju kada je Krik objavio podatke koji se tiču nje, dodajući da objavljivanje imovine njene majke nije imalo veze sa njenim preuzimanjem funkcije u vladi. 

I sama se, kaže, zalaže za to da se provera imovine proširi na članove porodice, ali podseća da to sada nije slučaj.

- U svakom slučaju, kada je reč o stanu ministra odbrane, sve treba da se istraži, a državne isntitucije moraju da budu jake i nezavisne. 

Ponovila je da se ne slaže sa retorikom koju su koristili u Pokretu socijalista u odgovoru Zorani Mihajlović, ističući da takva retorika nije dobra za društvo. 

- Da li bih volela da se dva ministra ne svađaju preko medija? Aspolutno bih volela i razgovaraću sa njima o tome. Već sam razgovarala, a mislim da građane treba da zanimaju rezultati rada - rekla je Brnabić. 

2024 © - Vesti online