Petak 29.09.2017.
20:11
N. Popović - Vesti

Uzbuna u Nemačkoj i Austriji: Ucenjivač truje hranu za bebe!

EPA/Konstanz police
Osumnjičen: Trovač navodno ovako izgleda

Policija je pretnje shvatila veoma ozbiljno, jer su u jednom supermarketu u Fridrihshafenu zaista pronađene teglice u kojima su detektovana visokotoksična jedinjenja glikola, čije unošenje u organizam može izazvati i smrt. Zbog sigurnosti svi su ti proizvodi iz prodavnice povučeni s polica, a potrošači u južnom delu Nemačke, pa i susedne Austrije upozoreni da pomno paze prilikom kupovine hrane za bebe.

Trovanje

Unošenje u organizam toksičnog glikola izaziva glavobolju, pospanost, grčeve, a može da ošteti i nervni sistem ili izazove plućni edem. Sigurno je da bi dejstvo na nežni dečji organizam imalo kobne posledice.

Naime, kod otvaranja teglice mora da se glasno začuje "klik" što znači da je teglica bila pod pritiskom i da nije ranije otvarana. Ako potrošač posumnja da je teglica bila otvarana, o tome mora odmah da obavesti policiju.

Po "Bildu" su ugroženi praktično svi najpoznatiji trgovački lanci u Nemačkoj: Aldi, Rosman, Lidl, DM, Miler, Edeka, Norma, grupa Reve...

Policija trenutno traga za jednim čovekom koga je snimila sigurnosna kamera u prodavnici u Fridrihshafenu, a koji bi se mogao dovesti u vezu sa ucenjivačem, a objavljena je i njegova fotografija.

Navodno se radi o čoveku srednje visine, starom oko 50 godina, sa naočarama i kapom na glavi, na sebi je imao crnu kožnu jaknu i iste takve rukavice. Svi koji bi mogli da pomoći u istrazi mogu da se policiji jave na telefon: 075319953434.

2024 © - Vesti online