Sreda 20.09.2017.
18:00
Vesti - Foto: www.divac.com

Svi zaslužuju jednake uslove

www.divac.com
Toaleti od kojih se zazire

Do sada su zajedničkim snagama obnovili 90 objekata za decu - vrtiće, škole, sportske terene i medicinske ustanove, a sada pozivaju da im se pridružite na narednom projektu.

- Trenutni fokus nam je srednja škola iz Vladičinog Hana, koja obuhvata gimnaziju i Tehničku školu. Zajedno imaju 558 učenika. Sam objekat je u solidnom stanju, a učenici postižu dobre rezultate u obrazovanju i stručnim praksama. Pored toga postižu uspehe i kao dobri ljudi.

Pomažu se i podržavaju tokom školovanja, a jedan od njih je izabran i za UNICEF vršnjačkog lidera. Međutim, problem u ovoj školi su toaleti koji su u veoma lošem stanju. U saradnji sa opštinom Vladičin Han i našim donatorima želimo da ove školske godine svi đaci imaju adekvatne sanitarne uslove u svojoj školi. Planiramo da kompletno renoviramo toalete u ovoj školi i izvedemo građevinske radove kojima ćemo kompletno sanirati toalete i postaviti nove instalacije, pločice i sanitarije.

Procenjena vrednost projekta je 4.728.420 dinara. Do sada smo prikupili tačno četiri miliona dinara i sada prikupljamo nedostajućih 680.000 dinara (oko 5.670 evra). Pozivamo Vas da nam pomognete da što pre možemo da započnemo radove i omogućimo dostojanstvene uslove za školovanje đaka iz Vladičinog Hana i okoline - poručuju iz Fondacije Divac.

Kako pomoći?

Ukoliko neko od naših plemenitih čitalaca želi da se uključi u akciju Fondacije Divac i omogući svojim mladim zemljacima da imaju pristojne uslove u školi u kojoj provode veći deo dana, mogu učiniti to na račun broj: 250-1050000035060-56, šifra plaćanja 187, na ime Fondacije "Ana i Vlade Divac", adresa: Ilije Garašanina 53a/7, 11000 Beograd. Više detalja i informacija za uplate iz inostranstva možete dobiti putem njihovog sajta na adresi: www.divac.com/donacije

2024 © - Vesti online