Ponedeljak 28.08.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: narodnekuhinje.com

Poslato s ljubavlju, tako i primljeno

narodnekuhinje.com
Ponosni na plodove rada

Dokaz za to stigao je nedavno u vidu novčane pomoći od 2.600 dolara, koje su uputile narodnim kuhinjama DO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice pri Eparhiji raško-prizrenskoj. Isto tako i plemenitog Vladimira Ćorića iz Kanbere, koji je poslao još 1.000 dolara za svoj ugroženi narod na Kosmetu, ali i još 120 dolara anonimnog donatora iz Liverpula. Ove vredne donacije u beogradskom Dopisništvu "Vesti" preuzeo je saradnik organizacije Majka devet Jugovića, Petar Kilibarda, uputivši donatorima sa dalekog kontinenta iskrenu zahvalnost.

Stižu plodovi rada

- Trenutno se dograđuje štala za krave i radi potporni zid oko plastenika s ružama kako bi se zaštitili od poplava, a konstrukcija za novi senik je postavljena. I ostali plodovi polako pristužu, na šta smo posebno ponosni - navodi Petar Kilibarda.

- Moram biti iskren i reći da nam u poslednje vreme čitaoci "Vesti", i to upravo iz Australije, pružaju izuzetnu podršku. Misleći na svoj ugroženi narod na Kosovu i Metohiji, pomogli su svakodnevni rad narodnih kuhinja u kojima se hrani oko 2.000 ljudi, a pre svega decu, stare, nemoćne i radno nesposobne, što je za izuzetnu pohvalu i divljenje. Naša namera da obezbedimo preko potrebni kamion odgovarajućih kapaciteta za projekat samoodrživog razvoja narodnih kuhinja, još nije finalizovan. Ove donacije ići će u tu svrhu i zato se od srca zahvaljujemo - rekao je Petar Kilibarda, dodavši:

- U okviru naše organizacije pokrenuti su projekti čiji je cilj da se postojanje i funkcionisanje narodnih kuhinja učini delom samoodrživim. Farma koza i ovaca dobro napreduje, a u mlekari se svakodnevno proizvodi više kilograma kozijeg i kravljeg sira. S druge strane se obrađuje oko 35 hektara zemlje, gde se uzgaja raznovrsno povrće i žitarice, plastenici sa ružama. Dakle, posla ima na sve strane i zato bi nam kamion koji bi sve to prevozio olakšao i u značajnoj meri pomogao još bolji rad. Naravno, bez podrške humanih ljudi, ništa od svega toga ne bi bilo moguće.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2024 © - Vesti online