Četvrtak 03.08.2017.
10:34
Vestionline, Tanjug

Iran osuđuje: Nove sankcije SAD krše nuklearni sporazum

EPA/Tannen Maury
Donald Tramp ne bira ni sredstva, a ni neprijatelje

- Verujemo da su nuklearni sporazumi prekršeni i reagovaćemo na odgovarajući način - izjavio je zamenik šefa iranske diplomatije Abas Aragači, preneo je Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče  da uvođenje novih sankcija, koje je potpisao protiv Rusije, Irana i Severne Koreje, sadrže "značajne mane" i pozvao američki Kongres da ih ne koristi za ometanje napora SAD pri rešavanju sukoba u Ukrajini sa svojim evropskim saveznicima.

- Iako ja preduzimam teške mere za kažnjavanje i odvraćanje agresivnog i destabilizujućeg ponašanja Irana, Severne Koreje i Rusije, ovo zakonodavstvo je značajno manjkavo. U žurbi da usvoji zakon, Kongres je prevideo niz neustavnih odredbi - naveo je Tramp u saopštenju, preneo je Rojters.

On je kazao da je uveo teške mere za kažnjavanje i odvraćanje lošeg ponašanja režima u Teheranu i Pjongjangu, kao i da je njima SAD stavila do znanja da neće tolerisati mešanje u demokratske procese.

Paket jakih finansijskih sankcija protiv Rusije, usvojio je prošle nedelje američki Kongres velikom većinom, a zvanična Moskva je na njih odgovorila smanjenjem članova američkih diplomata u Rusiji.
 

2024 © - Vesti online