Četvrtak 27.07.2017.
14:41
rs.n1info.com

Milivojević: Odluka o Kosovu već doneta, sad se traži alibi

Tanjug
Vučić već odlučio?

Milivojević kaže da je jedna od tajni dolaska na vlast Srpske napredne stranke (SNS) u minimizaranju nekih tema koje su bile bitne građanima.

- SNS beži od odgovora na te teme, nikad nismo čuli šta nude kao rešenje za Kosovo, osim što nipodaštavaju sve one pre njih. Sad traži alibi, ovo je pokušaj za nešto što sledi i za šta je predsednik već doneo odluku - a to je da je prioritet EU, što u prevodu znači pravno obavezujući sporazum sa Kosovom - smatra Milivojević.

Prema njegovim rečima, normalno  bi bilo da građane pitate za šta ste, a ne da odluku koju ste već doneli testirate i tražite alibi tako što uvlačite opoziciju, nacionalne i državne institucije, nevladin sektor.

- Tražite od njih podršku za ono što ste već odlučili. Zašto niste tražili unutrašnji dijalog pre potpisivanja briselskog sporazuma - pita se Milivojević.

Osim tog razloga, navodi da je protiv unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i zbog toga što bi, kako kaže, to bio monolog, a ne dijalog.

- Zatim, opozicija bi se učešćem u dijalogu samougasila jer bi dala alibi. Ozbiljan problem je i kršenje Ustava - kaže Milivojević.

Dodaje da treba izabrati ono što je srpski interes, a to je prema njegovom mišljenju "da Srbija razmišlja o sebi".

2024 © - Vesti online