Sreda 07.07.2010.
23:12
Tanjug

Utajili 404 miliona dinara


Prijavljeni su su direktor D.K, zastupnik D.M. i finansijski direktor privrednog društva "Montera" B.N, kao i direktor privrednog društva "Komont" S.K, osnivač privrednog društva "AL-BM" B.I i direktor privrednog društva "Gortam" G.Z, svi iz Beograda, navedeno je u saopštenju.


Kako je navedeno, prijavljeni su izvršili krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i neuplaćivanje poreza po odbitku i time oštetili budžet Srbije za 404.104.605 dinara.


U saopštenju je istaknuto da je, između ostalog, D.K. sa D.M. i B.N, a uz pomaganje S.K., B.I. i G.Z., u nameri da izbegne plaćanje poreza izvršio krivično delo poreska utaja jer je od juna 2007. do decembra 2009, donošenjem fiktivne odluke o prenosu dela imovine privrednog subjekta "Monterra" na novoosnovano privredno društvo izvršio uzimanje dela imovine u vrednosti oko 356 miliona dinara za sopstvene potrebe.


Iz Poreske uprave navode i da D.K. u saizvršilaštvu sa B.N, u nameri da neosnovano ostvari pravo na poreski kredit izvršio krivično delo neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, kao i da je izvršio kivično delo neuplaćivanje poreza po odbitku.

2024 © - Vesti online