Nedelja 25.06.2017.
12:48
Vestionline, Tanjug

"Vučić uradio što niko nije - okupio ih sve"

Tanjug
Okupio ih sve

Selaković je za Pink rekao da je na inauguraciji bilo preko 55 visokih stranih delegacija i da to nije bio protokolarni događaj, već prilika za iniciranje razgovora i otvaranje novih perspektiva u saradnji.

To će, kako navodi, biti moguće "ako nastavimo da sledimo politiku koju je započeo Vučić i koja daje rezultate". 

- Ljudi vole da pričaju o onome što su tehničke stvari, a manje se priča o onome što je važno. Suština jeste da je Srbiji iskazano veliko poštovanje, a ono polazi od predsednika koji je uspeo da sve njih okupi - rekao je Selaković komentarišući inaguraciju. 

On je dodao da je veoma bitno što su na inaguraciju došli svi predstavnici i lideri iz regiona i da je to velika čast, a pogotovo što je prisutna bila i predsednica Hrvatske. 

- Svi lideri iz regiona stigli su na inaguraciju predsednika Srbije, a on je uspeo ono što mnogima nije polazilo za rukom, okupio ih je sve na jednom mestu - naveo je Selaković. 

Vučić je na pravom putu

On je istakao i da na različite stavove Srba i Hrvata ne možemo da utičemo, ali možemo da gledamo kako ćemo u budućnosti sarađivati. 

- Treba da budemo mudri i da kroz zajedničke poduhvate nešto spremamo, a tako će i biti. Predsednik Vučić je na pravom putu - naveo je Selaković. 

On je istakao da zato treba da gledamo čime možemo da utičemo na našu budućnost, razvoj ekonomije ili otvaranje novih perspektiva u našoj saradnji. 

- Šta god da se desi, mi smo komšije i koliko ćemo u budućnosti imati prilike za saradnju zavisi od nas samih, spremnosti da se kroz zajedničke poduhvate nešto menjamo - istakao je Selaković. 

Letimo za Maroko

Naveo je da je marokanski kralj Muhamed šesti izrazio želju da se uvede direktan let Beograd - Kazablanka. 

- Marokanska kompanija će prva započeti ove letove. I to je sjajna stvar za Srbiju - rekao je on. 

I opozicija došla

Na inaguraciji su bili prisutni i pojedini članovi opozicionih stranaka. 

- Određeni predstavnici opozicionih političkih stranaka su došli na inaguraciju. Oni imaju obzir da se ne radi o nekom partijskom događaju - rekao je Selaković. 

Naveo je i da je inaguracija predsednika Vučića prošla u najboljem redu, a skoro 5.000 zvanica pojavilo se na svečanom prijemu.

2024 © - Vesti online