Sreda 24.05.2017.
14:49
D. Dekić - Vesti

Dobrašinović: V.d. direktora može da bude i magarac

www.mc.rs
Dragan Dobrašinović: V.d. direktora ne mora da bude ljudsko biće

Javnost Kažićevoj, kao i Gašiću osporava izbor, jer ne ispunjavaju uslove za imenovanje na važne pozicije. Zato je novi direktor BIA  požurio da zamrzne partijsku funkciju, ali tu njegovim mukama nije kraj, jer se šuška da je fakultetsku diplomu kupio, a zamera mu se i na neiskustvu za ovako važnu poziciju.

Iskustvo za rukovodeću funkciju u Lutriji nedostaje i novoj direktorki koja je ranije pomenula da je studirala pravo, ne navodeći i da li je završila fakultet.

- Bilo bi mi teško da se vratim učenju, mada nisam odustala od posla pravnika - objašnjavala je jednom prilikom nova direktorka.

Mnogi su strudirali, primećuje predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dobrašinović, ukazujući da sve češća imenovanja vršioca dužnosti direktora nisu zakonom regulisana, pa ono što važi za direktora javnog preduzeća, ne važi za v.d. direktora.

- Rukovodilac mora da ispunjava određene uslove, a kako se ništa ne zna za v.d. i ne piše čak ni da treba da bude ljudsko biće, onda mogu i magarca da postave - komentariše Dobrašinović za "Vesti".

2024 © - Vesti online