Četvrtak 11.05.2017.
17:17
Vestionline, Alo

"Izbaciti Zvezdu i Partizan u četvrtu ligu"

Tanjug
Legenda Partizana Ivan Golac smatra da bi "večite" trebalo izbaciti iz elite, a ligu poništiti

Prepucanja i međusobna optuživanja za najgora moguća dela čelnika Crvene zvezde i Partizana toliko su iziritirali Ivana Golca da je došao na revolucinarnu ideju.

- Posle svega, vreme je da se zaustavi liga! Da se ponište sve utakmice i da se krene od nule. Pre toga rasterati diletante i preseći sve kumovske i „brale” veze. Ovo više ne vodi nikuda. Poslati Crvenu zvezdu i Partizan u četvrtu ligu, kao što je to pre nekoliko godina bilo sa Glazgov Rendžersima kada su proglasili bankrot. Škotski klub se u međuvremenu na zdravim osnovama vratio u elitno takmičenje. Dokaz da se na pošten način ništa ne može uraditi preko noći. Imate primere Liverpula, Mančester junajteda i Milana, koji su institucije, a ispadali su i u drugu ligu. Na anomalije u srpskom fudbalu ukazujem već 15 godina, ali džabe. Situacija je uvek ista. Meni su stvari dugo jasne, ali nekima očigledno odgovaraju - kazao je Golac u intervjuu za list Alo.

Ako bi se to desilo Golac zna i ko bi igrao za crveno i crno-bele.

- Deca! Naša deca. Odavno smo u rangu poluozbiljnih liga, 25 godina je ista priča i narod se umorio od ovog i ovakvog fudbala. Naš fudbal je, nažalost, odavno na periferiji i više se priča o nefudbalskim stvarima. Da bismo pričali o fudbalu, na vodećim funkcijama bi morali da budu fudbalski ljudi. Nekada smo imali u ekipama po tri-četiri 18-godišnjaka kao preozbiljna igrača, danas ne dobijaju šansu u moru stranaca sumnjivog kvaliteta. Mi nemamo klubove koji se domaćinski odnose prema poslu. Imamo gedže koje drže buđelar u zadnjem džepu pantalona i rasipaju se novcem naviknuti na kupovinu uspeha. Taj uspeh je nakaradan, prividan, zato čim dođemo do Evrope nama su pretkvalifikacije visoke kao Himalaji.

2024 © - Vesti online