Utorak 02.05.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić

Veliko i od srca hvala na izuzetnoj podršci

A. Čukić
Petar Kilibarda

Isti deo od 200 dolara je izdvojila i za korisnike Narodne kuhinje dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića iz Gračanice pri Eparhiji raško-prizrenskoj, znajući da ima mnogo nevoljnika primoranih da na ovom mestu zatraže topli obrok i pomoć. Naši reporteri ispunili su nedavno i ovu želju naše redovne čitateljke i učesnice u mnogim akcijama Humanitarnog mosta i uručili prilog Petru Kilibardi, saradniku DO Majka devet Jugovića iz Gračanice.

Dobročioniteljki sa dalekog kontinenta uputio je iskrenu zahvalnost, jer ne zaboravlja na svoj ugroženi narod na Kosmetu i koja svojim dobročinstvima pruža i moralnu podršku svima onima koji i danas opstaju na vekovnim ognjištima srpskog naroda.

U planu ove dobrotvorne organizacije je otvaranje mlekare u kojoj će se proizvoditi kozji sir. Mlekara bi bila smeštena u okviru pogona u Prekovcu, gde se nalazi i narodna kuhinja. Mleko bi se sa farme transportovalo do mlekare i vršio proces prerade mleka i proizvodnje sira. Sir će se plasirati na tržište i tim novcem će se delimično pokrivati troškovi narodnih kuhinja. Proizvodnja sira će biti solidan izvor prihoda, ali i sjajna prilika za zapošljavanje novih ljudi.

 

 

 

2024 © - Vesti online