Petak 28.04.2017.
20:28 >> 22:06h
Vestionline

Evroliga: I Real na F4, Spanulis utišao "pivare", majstorica u Pireju

Arhiva
Foto: Ilustracija

Tokom celog toma meča, Madriđani su vodili. Izabranici Dejvida Blata predvođeni rapsoloćenim Vonamejkerom početkom treće četvrtine su pripretili, kada su smanjili na 55:52, ali u poslednjih tri minuta treće deonice meča raspucali su se gosti i opet vratili dvocifrenu prednost. U poslednjpj četvrtini, posle +14 za Rela, Turci su smanjili na 82:76, dva minuta pre kraja, ali je Ljulj sa pet vezanih poena zapečatio sudbinu Darušafake.

Real je imao mnogo raspoloženih igrača. Čak petorica su postigla 10+ poena. Najefikasniji je bio Serhio Ljulj sa 17. Tompkins i Rendolf su postigli po 5, Kerol 12, a Dončić 11 poena.

Kod domaćina, samo je bio raspucan Bred Vonamejker, koji je meč završio sa 25 poena, dok je Vilbekin ubacio 14.

Olimpijakos je vrati brejk Anadolu Efesu, pa će majstorica u Piteju da odluči o poslednjem putniku na F4 u Istanbulu. U četvrtom meču u krcatoj dvorani "Abdi Ipekči", grčki šampion je slavio ubedljivo - 74:62. "Pivari" su vodili i dvocifrenom prednošću u prvih 15 minuta, ali u nastavku probudili su se gosti i pokazali da su majstori za bitne mečeve. Blistao je vetran Vasilis Spanulis, koji je ubacio 18 poena (pet trojki). Printezis je dao 11, a Grin 10 poena. Srpski centar Nikola Milutinov igrao je samo tri poena, bez poena. Kod čete Velibora Perasovića, Grendžer je jedini bio dvocifren sa 17 poena.

2024 © - Vesti online