Petak 31.03.2017.
14:11
Vestionline, Tanjug, sportklub.rs

Čeferin u poseti FSS: Za sada bez regionalne lige

Vesti - M. Todorović
Aleksander Čeferin, Slaviša Kokeza i Tomislav Karadžić u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi

Čeferin, koji je imao podršku FSS prilikom izbora za prvog coveka UEFA, boravi danas u poseti Srbiji na poziv predsednika FSS Slavise Kokeze. Zajedno su obišli Sportski centar u Staroj Pazovi, a potom se obratili medijima.

Stanković odličan!

Čeferinov blizak saradnik je postao Dejan Stanković, rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije.

- Njegov zadatak je razvoj fudbala i obilazak zemalja. Odlično radi svoj posao - istakao je Čeferin.

- Najveći problem srpskog fudbala je u infrastrukturi. UEFA je već puno pomogla FSS i ubuduće će pomagati, a dobili smo garancije da će država dati nekoliko miliona evra da se izgrade tereni sa veštačkom travom, kao i "Nacionalni stadion" - rekao je Čeferin.

On je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji.

- Drago mi je što je delegacija UEFA došla u Srbiju, ne samo zbog prijateljstva sa Kokezom i sa počasnim predsednikom Tomislavom Karadžićem. FSS je pokazao da ima poverenje u novi tim, da su mudri u diplomatskom smislu. Jedna je stvar kada podržavaš nekog kada pobedi, a druga kada je kandidat - rekao je Čeferin.

Predsednik UEFA je najavio borbu sa huliganizmom, poručivši da reprezentaciji Srbije i klubovima preti eliminacija u slučaju ponovljenih incidenata na stadionima.

- Sami fudbalski savezi nisu dovoljni, već i pomoć države. Ne može Kokeza da privodi ljude, već država da reaguje. Izgrednici ne smeju da budu na stadionima. Srbija je u ozbiljnoj opasnosti da se izbaci iz evropskih takmičenja zbog incidenata, a to bi bila katastrofa.

Slovenac je negirao mogućnost formiranja zatvorene Lige šampiona, dok je, kada je reč o regionalnoj ligi, rekao da se razmišlja o njoj, ali da nije istina da postoji neki plan.

- U budućnosti će se diskutovati o regionalnim ligama, ali ne i da se ukinu nacionalna takmičenja, koja su baza fudbala - naglasio je Čeferin.

Kokeza: Partizan je pokazatelj dobre saradnje

Predsednik FSS Slaviša Kokeza zahvalio se Čeferinu na izdvojenom vremenu za dolazak u Srbiju.

- Velika čast i zadovoljstvo je dolazak Čeferina u Srbiju. Ovo je važan i veliki dan za Srbiju i FSS. Saradnja sa njim je na visokom nivou, a pokazatelj je i to što je Partizan, ipak, dobio šansu da igra u Evropi - rekao je Kokeza.

Prvi čovek FSS je najavio da će u narednih 10 dana početi sa izgradnjom veštačkih terena širom Srbije.

Kokeza je Čeferinu uručio plaketu FSS i dres reprezentacije Srbije sa prezimenom prvog čoveka UEFA, dok je Čeferin uzvratio poklon sa zastavicom UEFA.

2024 © - Vesti online