Subota 28.01.2017.
08:39
Vestionline, b92.net

Čekajući da "zazvoni": O čemu razmišlja Trampov kabinet?

Reuters
Hoće li posle razgovora sa Putinom ublažiti sankcije Rusiji: Donald Tramp 

- O svemu tome se razmišlja, uz dodatak tome da treba poboljšati veze sa različitim stranim liderima i njihovim državama širom sveta. Ako bi druge države, koje imaju značajne resurse, poželele da se udruže sa SAD u nameri da se porazi radikalni islamistički terorizam, mi smo spremni da saslušamo - istakla je Konvej. 

Ona je potom citirala Trampa. 

- Znate šta je predsednik rekao, Amerika je na prvom mestu, uključujući njenu spoljnu politiku i njene poteze u smislu očuvanja nacionalne bezbednosti. Da, on će prozvati druge države kada bude verovao da rade protiv američkog interesa i interesa humanosti. Zbog toga se dešavaju te konverzacije, te privatne konverzacije sa svetskim liderima - objasnila je Konvej. 

Spekulacije o tome da će Vašington ukinuti sankcije Rusiji uvedene 2014. godine pod optužbom da Moskva vojno učestvuje u sukobima na istoku Ukrajine, počele su da kruže poslednjih dana. 

Stručnjaci su prenosili reči neimenovanih izvora da Trampova administracija ima direktno naređenje za spremnost na ukidanje sankcija, ali je bilo i navoda da će sankcije biti ublažene, ne i ukinute.

2024 © - Vesti online