Petak 27.01.2017.
20:39
Vestionline, Sputniknews.com

Tramp: Za sada je rano govoriti o ukidanju sankcija Rusiji

Reuters
Sankcije ne ukida, a nada se fantastičnim odnosima sa Rusijom: Donald Tramp

Tramp je tokom zajedničke konferencije s britanskom premijerkom Terezom Mej izjavio da se nada da će njegovi odnosi s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom biti "fantastični“ i da očekuje zajedničku borbu protiv terorizma. 

Američkog predsednika su pitali da li će razgovarati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da li je spreman da ukine sankcije Rusiji.

- Koliko mi je poznato, poziv Putinu je planiran, videćemo šta će od toga biti. Što se tiče sankcija, za sada je rano o tome govoriti, ali nadamo se da ćemo imati dobre odnose sa svim zemljama - rekao je Tramp.

- Nema garancija, ali ako možemo to da postignemo, to će biti veoma pozitivno - ocenio je američki predsednik.

- Nadam se da ćemo imati fantastične odnose. To je moguće. Moguće je i da neće biti tako. Videćemo. Predstavljaću veoma čvrsto i odlučno američki narod. Ako budemo imali odlične odnose s Rusijom i drugim zemljama, ako zajedno budemo progonili islamsku državu, koji je neophodno zaustaviti - to je zlo koje je neophodno zaustaviti- to je dobro, a ne loše. Kako će se razvijati odnosi moći ću da vam kažem kasnije - rekao je Tramp. 

Britanska premijerka je, međutim, rekla da će Velika Britanija u Evropskoj uniji insistirati na tome da sankcije Rusiji ostanu na snazi dok ne budu ispunjene odredbe Minskog sporazuma o rešavanju krize u Ukrajini. 

2024 © - Vesti online