Nedelja 25.12.2016.
13:29
Tanjug

Saučešće Čepurinu: "Aleksandrov" je voleo Srbiju, Srbi su voleli njih

mod.gov.rs
Aleksandar Čepurin, ruski ambasador u Beogradu

- U ime Vlade Srbije, srpskog naroda, građana Srbije izražavam najdublje saučešće, uz reči da su građani Srbije bukvalno skrhani bolom i da dele tu vrstu bola sa ruskim narodom i građanima Ruske federacije - istakao je premijer.

On je dodao da to nije samo formalno saučešće, jer je u strašnoj tragediji koja je pogodila Rusiju i ruski narod jutros sa padom Topoljeva 154, nastradalo 94 Rusa, od toga 64 naših prijatelja iz čuvenog ansambla Aleksandrov.

Vučić je kazao da je to ogromna tuga i bol za Srbiju i dodao da je predložio da zajedno sa ruskom stranom organizuje "neku vrstu manifestacije", gde bi podsetili na fantastične koncerte ansambla Aleksandrov održane u Beogradu.

- Srbija će uvek voleti taj ansambl. Rekao bih i da je gospodin Halilov poginuo, general, i da im je veliki broj solista nastradao, ali znamo da Aleksandrov ima snage da zajednički organizujemo manifestaciju i nadamo se da ćemo već u godinama koje su pred nama ponovo ugostiti Aleksandrov da zajedno pevamo, igramo, radujemo se i veselimo našem bratstvu i prijateljstvu - dodao je.

Srpski premijer je preneo ruskom ambasadoru i da će uputiti pisma saučešća i predsedniku i premijeru Ruske federacije Vladimiru Putinu i Dimitriju Medvedevu, kao i ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Ruski ambasador je podsetio da su umetnici iz ansambla "Aleksandrov", koji su jutros poginuli prilikom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane u Crno more, često dolazili u Srbiju i voleli našu zemlju.

- Ovaj ansambl je veoma poznat i često je dolazio u Srbiju. Njega su voleli u Srbiji i on je voleo Srbiju i Srbe. Samo tokom mog mandata dolazio je u zemlju dva puta - zaključio je Čepurin.

Čepurin je zahvalio predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i srpskim prijateljima koji su došli danas, u nedelju, da mu izraze saučešće.

2024 © - Vesti online