Nedelja 25.12.2016.
08:13 >> 09:53h
Sputniknews, Vestionline

Ruski vojni avion pao u Crno more

Prvo telo je otkriveno na šest kilometara od obale Sočija nakon rušenja ruskog aviona Tu-154 u Crnom moru, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

- Na šest kilometara od obale Sočija nađeno je telo osobe koja je poginula kada se avion ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 srušio. Telo je izvukla spasilačka ekipa - rekao je Konašenkov.

Tu-154 nestao je sa radara nakon poletanja tokom planiranog leta sa aerodroma Adlera.

U avionu su se nalazili i članovi ansambla "Aleksandrov" i novinari, kao i osam članova posade. Ruski vojnici i umetnici krenuli su u rusku bazu Hmejmim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine. 

Peskov: Šojgu na stalnoj vezi sa Putinom zbog rušenja Tu-154

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu nalazi se konstantno na telefonskoj vezi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom zbog nesreće vojnog aviona Tu-154, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Šojgu je stalno na telefonu - rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li Putin dobija operativne informacije od ministra odbrane Rusije.

- Za sada nema tačnih informacija. Glavno je da sada rade hitne službe. Nema potrebe za bilo kakvim dodatnim nalozima. U slučaju ovakve situacije postoji određeni scenario koji se trenutno realizuje - odgovorio je Peskov na pitanje da li je Putin dao bilo kakvo naređenje u vezi sa nesrećom.

Tehnička greška ili greška pilota

Avion koji se srušio u blizini Sočija ušao je u upotrebu 1983. godine i imao ukupno 6.689 sati leta, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Poslednji remont aviona urađen je u decembru 2014. godine, a u septembru ove godine prošao je planirano održavanje.

Avionom je upravljao iskusan pilot sa više od tri hiljade sati leta.

Uzrok nesreće aviona Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije može biti ili tehnička greška ili greška pilota, teroristički napad je isključen, izjavio je predsednik Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Viktor Ozjorov.

 

2024 © - Vesti online