Sreda 09.11.2016.
18:55
Tanjug

Tramp uspeo da podeli i Srbe

Reuters
Neki su za, neki protiv Trampa...

I u Beogradu su mišljenja podeljena - dok jedni veličaju pobedu Trampa i očekuju zaokret i promenu politike prema Srbiji, drugi su razočarani.

Legenda nam obećala da će da zaokrene

Zoran Tomić oduševljen je izborom američkog naroda i novim predsednikom, a od njega očekuje i drugačiju politiku prema Srbiji.

- Tramp je dobar izbor za SAD, ali i čitav svet. On je legenda, čovek iz naroda i drago mi je što je pobedio. Možda će biti zaokreta i prema Srbiji, verovatno hoće, pa obećao je - kaže Zoran.

E Zorane, Zorane, a što kažu naši stari - obećanje ludom radovanje, to ništa, a?

Gore od dva zla

Predizborne izjave Trampa da muslimanima treba zabraniti ulazak u SAD, kao i da je protiv istopolnih brakova, nisu se dopali studentkinji Mirjani Timotijević, koja kaže da je "razočarana njegovim izborom".

- Nisam ni za Hilari, ali mislim da je Tramp bio gori izbor - pojašnjava Mirjana.

Da i mi Srbi prodišemo

Njeno mišljenje ne deli Slobodan Trajković, koji smatra da je dobro za Ameriku, ali i ceo svet, uključujući i Srbiju, što je Tramp pobedio.

- Ne znam da li će se drastično promeniti politika SAD-a prema Srbiji, ali znam da će biti umerenija, da će nas drugačije tretirati, gledati. Da konačno i mi Srbi imamo osnovna prava kao i svi ostali na Balkanu, da uvide koliko vredimo, koliko smo miroljubivi, da hoćemo zajedništvo na Balkanu i u Evropi - rekao je Trajković.

Nije za Trampa, nego protiv Hilari

I Ivan Jovanović zdušno je navijao za pobedu Donalda Trampa, ne previše što veruje u njegove ideje, već mu se jednostavno ne sviđa njegov protivkandidat.

- Mislim da će bolje biti sa njim, nego što bi bilo sa Hilari. Hilari Klinton mi deluje nekako kao voštana figura, ne odgovara mi. Biće bolje za Ameriku, ali i ostatak sveta, a tu smo i mi - zaključio je Jovanović.

2024 © - Vesti online