Utorak 15.06.2010.
08:13 >> 08:36h
Vestionline

U sukobu u zatvoru ubijeno 28 osoba

Sukob je izazvala jedna grupa osuđenika koja je u zatvoru u gradu Masatlan, na obali Pacifika, vatrenim oružjem napala drugu. Tom prilikom ubijeno je 17 pripadnika napadnute grupe, a kod napadača su pale tri žrtve.

Posle stavljanja sukoba pod kontrolu, kod zatvorenika su pronađena dva pištolja i jedna automatska puška, kaže se u saopštenju tužilaštva koje je preneo AP.
Nekoliko sati kasnije, od uboda nožem nastradalo je još osam osuđenika, pod okolnostima koje se još uvek istražuju.

U drugom incidentu 15 pripadnika meksičke policije ubijeno je u ponedeljak u dva odvojena napada koje su izvršili, kako se sumnja, pripadnici narkokartela na zapadu i severu Meksika. U drugom napadu u pograničnom gradu Siudad Huares na severu zemlje, život su izgubila još tri policajca.

Napadači su autoput kod grada Sitakuaro, u zapadnoj državi Mičoakan, kojim je išao konvoj policijskih vozila, blokirali velikim kamionom i onda otvorili vatru na zaustavljene automobile, preneo je Rojters. Tom prilikom smrtno je stradalo je 12 policajaca, a još 13 ih je ranjeno i hospitalizovano.

Od decembra 2006. godine, kada je predsednik Felipe Kalderon pokrenuo borbu protiv narkokartela, u sukobima snaga reda i kriminalaca ubijeno je skoro 23.000 ljudi, većinom pripadnika narkokartela i snaga bezbednosti.

2024 © - Vesti online