Četvrtak 13.10.2016.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić

Do proleća namireno 2.000 ugroženih porodica

A. Čukić
Preuzeo priloge dobrotvora: Petar Kilibarda

Ovog puta, umesto protinice Svetlane Stević, koja je na njenom čelu, došao je mladi Petar Kilibarda, kako bi preuzeo 100 dolara anonimnog donatora iz Zapadne Australije, kao i deo donacije plemenite B. G. iz Adelejda od 300 dolara.

- Hvala tim dobrim ljudima iz daleke Australije, kao i "Vestima" koje su glavna spona našeg naroda u rasejanju i matici. Naše kuhinje za sada rade bez problema, naravno uz pomoć dobrotvora koji nas podržavaju, kao i pojedinim humanitarnim organizacijama. Prezimićemo ovu zimu, pripremljeni smo dobro sa svime što je potrebno, a na proleće ćemo već videti - kazao je Petar Kilibarda.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Preuzevši navedene priloge, novinaru Humanitarnog mosta uručio je zahvalnicu upućenu beogradskom Dopisništvu "Vesti" za nesebični doprinos za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji."Koliko drugima dajemo, toliko smo bliži Gospodu."

Primivši ovaj dar i priznanje sa poštovanjem i zahvalnošću, posvećujemo ga svim dobrotvorima, a posebno humanistima poput plemenite B. G. iz Adelejda i anonimnog donatora iz Zapadne Australije, koji redovno pomažu ne samo rad Narodnih kuhinja na Kosmetu i njene mnogobrojne korisnike (oko 2.000), već i druge nevoljnike u otadžbini koji vape za tuđom pomoći, jer sami ne mogu da izađu na kraj sa raznim nedaćama.

Samoodrživi projekti

Podsećanja radi, na istoku Kosova odskora radi pogon za pasterizaciju povrća i voća izgrađen zahvaljujući donaciji francuske HO Solidarnost za Kosovo, a njena proizvodnja namenjena je prvenstveno Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Pri tome, izgrađene su i tri farme, jedna mlekara i postavljeno više plastenika na drugim mestima. Svi ti projekti su samoodrživi, što stvara dodatnu sigurnost za opstanak najugroženijih porodica na svetoj srpskoj zemlji.

2024 © - Vesti online