Petak 30.09.2016.
10:22
Vestionline

"Za mene je Toma i dalje živ!"

youtube.com/Jugoton Music
Za mnoge je i dalje živ: Toma Zdravković

Ovom jedinstvenom muzičkom spektaklu Merima se danima radovala, jer je veoma cenila najvećeg estradnog boema, čije hitove i dan-danas rado izvodi.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatila poziv organizatora da zapevam u Tominu čast. Lep je povod za okupljanje sa kolegama. Imali smo probe danima i sve je prošlo odlično - priča za uzbuđenjem u glasu Merima za "Alo".

Ona se priseća dragog kolege:

- Ostao mi je u sećanju kao jedan dobar kolega, kao čovek koji je živeo za pesmu, koji je to radio s ljubavlju i srcem, sa jednom čistom emocijom i zato je toliko uspeo. Sa druge strane, uspeo je da posle 25 godina svima nama deluje kao da je i dalje živ, a ne da je umro. Mislim da takav slučaj ne postoji u svetu. Imam utisak kao da je njegov duh tu stalno sa nama. On je i dalje prisutan i na radiju, i na televiziji, ali i u kafani. Njegove pesme se i dalje svuda čuju i rado slušaju.

Sa setom u glasu Merima prepričava kako je nekada pevala na zajedničkim koncertima sa Zdravkovićem.

- Naša profesija je ranije bila humanija. Ranije smo po mesec dana pevali na tadašnjim "Hit paradama". Po mesec dana smo pevali i družili se, znali smo se u dušu. Družili smo se, putovali zajedno na koncerte. On je često pevao u Sarajevu, kao i ja, tako da me najviše sećanja kada smo nas dvoje u pitanju veže za taj grad. Tamo smo se najbolje družili i provodili kaže pevačica.

2024 © - Vesti online