Sreda 21.09.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Privatna arhiva

Dobra dela melem za rane nevoljnika

Privatna arhiva
Susret za pamćenje: Aleksandar Čolić sa majkom Ljiljanom i donatorkom Mirom Stevanović

"Čovek nije ništa drugo već serija njegovih dela" napisao je za života nemački filozof Hegel, a dobra dela sama za sebe govore, kao i za našu čitateljku Mirjanu, koja je više nego prijatno iznenadila i obradovala Aleksandra i njegovu majku Ljiljanu. Ne samo zbog pomoći kojom ih je obasula, već svojom posetom, koja im je ugrejala srce i dušu. Naše novinare o tome je obavestila majka Ljiljana Čolić, vidno uzbuđena.

Hvala svima

- Iako Aci ne može biti bolje, čega smo svesni, samo zahvaljujući dobrim ljudima koji su nam slali lekove, novčanu podršku i pomoć, on je danas još živ, a život nema cenu. Još jednom hvala svima neizmerno, što su bili uz nas sve ove godine - poručila je majka Ljiljana Čolić.

- Još je živo u meni susret sa Mirom Stevanović, kao i Aci. Ne možemo da pronađemo prave reči kojima bismo opisali koliko smo joj zahvalni na poseti, kao i pomoći koju nam je donela. Šta reći za osobu koja vas kao grom iz vedra neba poseti prvi put u životu i pri tom donese invalidska kolica, novčani dar od 150 franaka i pride pune kese kućnih potrepština, kao i za negu za bolesnika, kao što je moj sin? Neka dobri Bog Miri i njenoj porodici podari svaku sreću i dobro u životu - kazala je 63-godišnja Ljiljana Čolić, koja o sinu Aci posebno vodi brigu od kako je zbog prirode bolesti, pao u postelju.

Uprkos lekovima i terapijama, nažalost, Aci je sve teže. Osim što su ga izdale noge i ruke, sve više ga izdaju i sluh i vid. Ipak, obraduje se Aca svakoj plemenitoj duši koja svrati u njegov skromni dom. Još je svestan da ima nekoga ko misli i pazi na njega iz daleka i samo to mu je i davalo snagu i volju za životom od trenutka kada je bolest naglo uznapredovala, a sav teret pao na nejaka pleća njegove majke Ljiljane.

- Nije nam lako, ali borimo se kako znamo i umemo. Uverila se i Mira u to i rekla da nije ni pomišljala da tako živimo. Istina, bilo bi nam mnogo gore da nam plemeniti čitaoci "Vesti" poput Mire Stevanović nisu pritekli u pomoć i da nastavljaju to da čine. Svaka poseta i topla reč dođu poput melema na teške rane. Zbog toga ćemo im biti večno zahvalni - iskreno će majka Ljiljana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online