Ponedeljak 15.08.2016.
19:04
Vestionline, Sputnjik

"Rusi da daju državljanstvo izbeglim Srbima sa Kosmeta"

Tanjug
Raseljeni Srbi da postanu Rusi

On navodi da državljanstvo treba dati Srbima koji svoju imovinu nisu prodali Albancima, kako bi se "konačno zaustavilo nelegalno otimanje srpske imovine" na Kosmetu.

- Niko ne sme da uzurpira imovinu ruskog državljanina, ne sme da im ruši kuće i ispisuje grafite sa fašističkim porukama. Niko ne sme ruskom državljaninu da otme njivu i da mu krade šumu, niti bilo ko sme na ovom svetu da preorava groblja dedova i pradedova ruskog državljanina - izjavio je Jugović za "Sputnjik". 

On je optužio zapadne sile da pronalaze način da "legalizuju pljačku" onda kada su opljačkani mali narodi, a da će posledice morati da snosi onaj ko "pljačka državljane velikih". 

- Uz pomoć svojih zapadnih tutora Priština je otuđila imovinu proteranih i raseljenih Srba u vrednosti od najmanje četiri milijarde dolara. Sada neko želi i da 'zacementira' tu pljačku i da, i formalno pravno, prisvoji ogromno bogatstvo koje pripada isključivo srpskom narodu. Ne postoji Srbin sa KiM koji ne bi pristao da pored srpskog poseduje i rusko državljanstvo. Očuvanje srpske imovine na Kosovu i Metohiji je garant sigurnosti, ali i opstanka našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini - rekao je Jugović.

2024 © - Vesti online