Utorak 05.07.2016.
09:11
Vestionline

Skoro pa neverovatno: Zvezda i Partizan se "utapaju" u jedan klub

partizan.rs/M. Todorović
Šta će reći navijači na ovakvu ideju?

Iako i među njima postoji veliki rivalitet, hokejaši dva navedena kluba bi naredne sezone mogli da igraju u istom klubu koji bi dobio ime grada - HK Beograd.

Na ovakvu ideju došli su čelnici Saveza hokeja na ledu Srbije (SHLS), a zanimljivo je da je podrška stigla iz oba kluba. Plan je da se novoformirani klub nadmeće u regionalnoj MOL ligi, a veliku korist od svega imala bi i reprezentacija, pošto bi najbolji igrači naše zemlje igrali u istom timu.

- Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji. Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, pre svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu naši reprezentativci.

- O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost posle glasanja Upravnog odbora MJSZ-a. Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat - piše na sajtu SHLS.

2024 © - Vesti online