Ponedeljak 30.05.2016.
12:00
D. ĐORĐEVIĆ - Foto: D. Đorđević

Oteraše strah od gladi

D. Đorđević
Radost: Srba Stanković

- Bog sladak preko mojih dobrotvora donese meni i nevoljnom bratu Novici lep život, nema više straha da li će biti za lekove, hranu, drva za ogrev - kaže krsteći se i ljubeći malu ikonu Bogorodice Srba Stanković, koji je kao dečak dospeo u ropstvo u planinskim selima oko Krive Palanke u Makedoniji i od zlostavljanja navukao teške ožiljke i na telu i na duši.

Dvostruko hvala

Naš anonimni čitalac iz Zapadne Australije uputio je već drugi prilog Srbi Stankoviću. Oba puta poslao je po 100 australijskih dolara u razmaku od tri meseca.
Humanitarni most se zahvaljuje humanom čitaocu, koji može uvek da dobije broj telefona našeg štićenika i da se uveri da je donacija zaista i isporučena.

Njegov dve godine stariji brat Novica imao je prošle godine težak lom stopala noge od kada se, nakon više operacija, ne odvaja od štaka.

- Čistio je u štali kod jednog gazde i krava ga je udarila u nogu. Grdne nevolje, muke i bolove je propatio. Ostao je trajni invalid, o kome se brinem. Pokušavam sa prijateljima, u opštini Trgovište, da se raspitam da li ima pravo na neku novčanu nadoknadu jer nema od čega da živi. Izdržavamo se od donacija, a obojica zbog bolesti nismo radno sposobni. Meni je Gospod dao snage da mogu da čuvam svinje, da posadim nešto u maloj bašti - kaže Srba.

Čuva dve svinje i zadovoljan je kako napreduju. Ima hrane, kupuje pšenične mekinje - trice, dobija od komšije koštice od šljiva - kominu, bere travu, koprivu, hrani ih prirodno, "za svoju dušu".

- Hvala veliko dobrotvorima, neka im Sveta Bogorodica donese sve blagodati u njihovim domovima, neka ih čuva i daruje im zdravlja i sreće. Učinili su nas presrećnim. Posebno neka blagoslovi moju Milenku i njenu familiju, koji nam svojim prilozima oteraše glad sa kućnog praga - navodi Srba, koji u lepoti svoje pravoslavne vere nalazi spas.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online