Četvrtak 19.05.2016.
17:44
Vestionline

Definitivno: Federer odustao od Rolan Garosa!

Reuters
Povukao se zbog povrede leđa: Rodžer Federer, šampion Rolan Garosa iz 2009. godine

- Žalim što moram da donesem ovu odluku. Beležim stalan napredak u oporavku, ali još uvek nisam 100 odsto spreman. Osećam da bih nepotrebno rizikovao ako bih se vratio na teren pre nego što se potpuno oporavim - objasnio je Federer na Fejsbuku. 

Švajcarac je u utorak stigao u Pariz, trenirao je, ali nije se oporavio, pa je odlučio da propusti još jedan veliki turnir. Biće to prvi put u 17-godišnjoj karijeri da Federer propusti jedan Grend slem turnir.

- Nije bila laka odluka, ali želim da budem siguran da ću moći da igram do kraja sezone i da produžim svoju karijeru. I dalje sam motivisan i uzbuđen kada igram, želim da dostignem vrhunsku formu pre nego što se vratim na teren za sezonu na travi. Žao mi je zbog mojih navijača u Parizu, radujem se povratku na Rolan Garos 2017. godine - zaključio je Švajcarac. 

Biće to treći turnir koji je otkazao u poslednja dva meseca. Posle operacije meniskusa početkom februara, odustao je od Majamija, Madrida i sada od Otvorenog prvenstva Francuske. Odigrao je samo pet mečeva na šljaci u 2016. godini. U Monte Karlu je stigao do četvrtfinala gde ga je izbacio Žo Vilfred Conga, a u Rimu je ispao u trećem kolu od Austrijanca Dominika Tima.

2024 © - Vesti online