Petak 01.04.2016.
21:07
Vestionline

Bogdan i Pero odveli Zvezdu u četvrtfinale Evrolige!

Tanjug
Pomogao voljenom klubu: Pero Antić u duelu sa Kvinsijem Milerom

Ovim trijumfom, crveno-beli su obezbedili četvrto mesto i u borbi za F4 igraće sa CSKA iz Moskve ili Laboral Kućom, koji se bore za pol poziciju u grupi F. U poslednjem kolu, srpski šampion će imati revijalni meč u Zagrebu protiv Cedevite.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, četa Željka Obradovića dodala je gas u trećoj četvrtini, odlepila se na dvocifrenu prednost. Efes je u poslednjem minutu pokušao da napravi nemoguće, stigao je do 88:86, ali je Datome rešio pitanje pobednika. 

Jedan od najboljih u redovima plavo-žutih bio je nekadašnji igrač Partizana Bogdan Bogdanović, koji je postigao 21 poen. Sjajan je bio i nekadašanji košarkaš Crvene zvezde Pero Antić, koji je ubacio 13, dok je Nikola Kalinić postigao 7 poena. 

Redosled grupe E: Fenerbahče 11-2, Lokomotiva i Panatinaikos po 9-4, Crvena zvezda 7-6, Anadolu Efes 6-7, Darušafaka 4-9, Cedevita 3-9, Unikaha 

3-10.

Redosled grupe F: CSKA i Laboral Kuća po 9-4, Barselona i Himki po 7-6, Real, Olimpijakos i Bamberg po 6-7, Žalgiris 2-11.

Najefikasniji igrač meča bio je Italijan Luiđi Datome, koji je postigao 24 poena. Kod tima Dušana Ivkovića, najefikasniji je bio Ertel sa 14 poena, dok su Grendžer, Braun i Osman postigli po 13. 

U poslednjem meču grupe F, Panatinaikos je u "OAKI" pobedio Cedevitu 76:60. U grupi F - drama pred poslednje kolo. Trojkom Davida Bertansa, Laboral Kuća je pobedila Real 89:88, dok je CSKA iz Moskve slavio na svom parketu protiv Žalgirisa 100:86. I dalje ne nepoznato ko će sa prvog mesta na megdan Zvezdi u četvrtfinala, a ko će da osvoji treće i četvrtu poziciju.

2024 © - Vesti online