Ponedeljak 21.03.2016.
08:45
S. Đ. - Vesti

13. Beogradski festival igre: Ples Holanđana za otvaranje

A. Čukić
Detalj iz predstave sa otvaranja

- Bez obzira na uslove i prilike, od Beogradskog festivala igre se uvek očekivalo više - rekla je Jung. Ona je dodala da zbog toga ova edicija festivala ima zadatak da bude bolja i hrabrija od prethodne i podari svakom gledaocu komad dobrog raspoloženja.

- Beograd je 13. put svetska prestonica umetničke igre i mesto kreativnog sudara slavnih, popularnih i sasvim mladih autora i trupa - naglasila je Aja Jung. Prve festivalske večeri predstavio se Holandski plesni teatar i to sa tri komada - "Pucaj na Mesec" i "Stop-Motion" u koreografiji Pola Lajtfuta i Sol Leon i "Vrata koja nedostaju" u koreografiji Gabrijele Karizo, koji je uradila belgijska kompanija Piping Tom.

A. Čukić
Beograd prestonica igre: Anželin Preljokaž i Aja Jung

Preljokaž u Narodnom pozorištu

Beogradski festival igre traje do 10. aprila i biće predstavljeno 15 kompanija iz 13 zemalja, sa preko 30 koreografskih postavki. Između ostalih Anželin Preljokaž predstaviće koreografije "La Stravaganza
" i "Svadba" u izvođenju Baleta Albanske nacionalne opere 8. aprila u Narodnom pozorištu. Tokom festivala Beograd će biti mesto na kom se sreću značajni koreografi i umetnici, koji će predstaviti svoja dela i razmenjivati ideje.

2024 © - Vesti online