Petak 26.02.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Od pakla do raja!

Vesti
Ne znaju šta se iza brda valja: Porodica Naumov

Jer kako saopštiti ljudima koji su zajedno sa svojom decom došli na rub beznađa, izmučeni podstanarskim životom, gubljenjem posla i povrh svega bolešću dvoje mališana, da im se život može ponovo preokrenuti u deset dana - od pakla do raja!

Kako reći nevoljnicima, koji su već jednom nogom na ulici, da će možda uskoro bračni par Milko i Valentina sa tri sina: 14-godišnjim Martinom, desetogodišnjim Denisom i osmogodišnjim Stefanom biti svoji na svome. Priča koju smo objavili ne samo da nije ostala bez odjeka, naprotiv, preti da se pretvori u čudesnu bajku u kojoj će glavnu ulogu imati naš čitalac i zemljak iz Nemačke, 46-godišnji Igor Stojković sa suprugom Žanetom, koji žive u okolini Frankfurta.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Rodom sam iz Trgovišta, iz južne Srbije, i iako u otadžbini nisam bio poslednjih 27 godina, odlično znam kako se teško živi. Imam četvoro dece u srećnom braku sa suprugom rođenom u Slovačkoj i sve sam postigao sam u životu: bio sam i policajac i fudbaler i stolar, i danas slobodno odlučujem kome ću biti prijatelj i kome ću pomoći. Ovo ističem jer sam u dogovoru sa suprugom odlučio da pomognem porodici Naumov, ljudima koji su bili primorani da zbog školovanja, posla i bolesti dece dođu iz sela u grad, da bi tamo ostali prepušteni sami sebi. Od silnih seljakanja po podstanarskim sobama više i nemaju adresu, zato sam ozbiljan u nameri da im kupim prikladnu kuću i obezbedim im ono najosnovnije - krov nad glavom. Siguran sam da će sama činjenica da više neće biti proterivani doneti i sreću i zdravlje ovoj napaćenoj porodici, mojim zemljacima iz najsiromašnijeg dela Srbije - najavio nam je Igor Stojković koji se već obratio našoj centrali u Frankfurtu sa željom da posredstvom "Vesti" prvo pošalje poklon-paket sa medikamentima za bolesnu decu i darovima, a potom da se i cela akcija zbrinjavanja familije Naumov odvija pod pokroviteljstvom našeg Humanitarnog mosta.

Ovo je nadasve lepa vest i nadamo se da ćemo uskoro u otadžbini zaigrati i nazdraviti zajedno sa Stojkovićima - za porodicu Naumov.

Imena dobrotvora

Prvi prilog porodici Naumov uputio je u iznosu od 200 evra Predrag Madžarac iz Bačke Palanke, a potom i 100 dolara anonimni dobrotvor iz Liverpula. Javila nam se i Monika Stanković, službenica iz Surdulice, koja nas je upoznala sa činjenicom da se pokreće akcija među privrednicima ovoga kraja i ostalim humanim ljudima za pomoć porodici Naumov jer, kako nam reče, oni to zaslužuju. Čitateljka Mirjana iz Pariza, a rodom iz Kruševca, najavila im je posetu. Hvala vam ispred redakcije "Vesti".



 

2024 © - Vesti online