Četvrtak 28.01.2016.
15:02
A. K. - Vesti

Svetom Savi u čast

Obred sečenja kolača obavio je sveštenik Aleksandar Ignjatov, a kuma ovogodišnje slave bila je majka učenika ove škole Vanja Kekić.

Potom su učenici prisutnim natavnicima, penzinerima, koji su nekada radili u ovoj školi, i mnogobrojnim gostima izveli prigodan program za koji su očevici izrazili svoje divljenje.

Izveden je recital o Svetom Savi, zapevao je hor, koji je dobio mnogo aplauza,a zaigrali su i mali fokloraši koji su takođe oduševili sve prisutne.

- Svake godine na najsvečaniji način proslavljamo ovaj dan, školsku slavu, dan utemeljivača srpske crkve, države i školstva - rekao je direktor škole Dušan Kosanović.

- Sa zadovoljstvo sam prihvatila da budem kuma ovogodišnje slave, moji sin, koji je inače učenik ove škole, je naročito bio ponosan što sam to prihvatila i sa radošću je jedva čekao dan ovogodišnje proslave - rekla je Vanja Kekić.

- Od kako sam u penziji dolazim na Setosavsku proslavu, to je prilika da se vidim sa svojim kolegama koji su danas takođe u penziji, da porazgovaramo i da se prisetimo dana kada smo mi to nekada sa uspehom organizovali - objašnja Sava Jonjem, bivši pomoćnik direktora OŠ "Prva vojvidjanska brigada".

Posle svečane akademije nastavnici i nihovi gosti bogato su se počastlili i družili do kasnih popodnevnih časova.

2024 © - Vesti online