Ponedeljak 25.01.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Hiljadu dolara samohranoj majci

Vesti
Ne predaje se: Svjetlana Kljajić

Prvi poklon od 100 dolara stigao je uoči Nove godine od velike dobrotvorke Rajke Tarlać i grupe njenih prijatelja iz Sidneja. Drugi prilog, takođe od 100 dolara, poslala je verna čitateljka Radojka sa familijom iz Džilonga, poželevši Svjetlani srećne praznike i sve dane u novoj godini. Treći dar od 800 dolara stigao je od njenih prezimenjaka Kljajića iz Australije, uz propratno pismo i pozdrave: "Samohranoj majci Svjetlani upućujemo 800 dolara, a šalju ga Kljajići poreklom iz mesta Ceranje Gornje kod Benkovca u Dalmaciji, a koji sada žive u Sidneju i Gold Kostu..."

- Zahvaljujem se od srca mojim prezimenjacima i zemljacima na stalnoj pomoći. Živim i dalje u nadi da ću jednog dana stati na svoje noge i biti prava majka mojoj Jovani i pružiti joj sve što jedna majka može da pruži. Nada me ne napušta iako volja i entuzijazam ponekad posustanu. Ali dobri i humani ljudi poput ovih dobrotvora iz Australije osnaže me da istrajem i budem uporna u nastojanjima da prohodam. I što je najvažnije, znam da nisam zaboravljena - rekla nam je obradovana Svjetlana koja inače veoma teško živi u Republici Srpskoj.

Ipak, ova hrabra mlada žena ima svoje planove od kojih neće odustati:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Prvo ću da kupim ćerki poklon za njen rođendan, a deo priloga da uplatim na ime velikog duga za električnu struju. Iako sam verovala da će čelnici moga grada ispuniti dato obećanje i otpisati nam deo duga, to se nije desilo. Pa, ako nema čuda od strane najbližih, zašto ja ne bih verovala da ću jednog dana stati na svoje noge i opet prohodati. Svi doktori me podržavaju u mojoj nadi, kažu ako nešto želiš dovoljno jako i dugo, ostvariće se - poručuje Svjetlana Kljajić uz veliku zahvalnost svim humanim ljudima.

Priložnici

Samohranoj majci iz Sključana priloge od srca dali su prezimenjaci Kljajići poreklom iz mesta Ceranje Gornje: Ljube 250 dolara, Miško, Vujo, Jovan i Dijana po 100 dolara, Ruža, Mira i Nono po 50 dolara. Hvala, donatorima, pogotovo što ovo nije njihova prva donacija za Svjetlanu Kljajić.

2024 © - Vesti online