Petak 08.01.2016.
05:00
Đ. Barović - Vesti

Dijaspora ne štedi na obnovi zavičaja

Đ. Barović
Teško bez rasejanja: Radiša Dragojević

- Vaši čitaoci iz našeg kraja verovatno su se već uverili da je veliki broj puteva asfaltiran ili rekonstruisan. To je učinjeno i novcem Republike, opštine, ali i doprinosom naših ljudi iz rasejanja. Dijaspora Petrovca i dalje želi u razvoj svog rodnog kraja i ulaže u njega - kaže ponosno Dragojević.

- Puno je srce kada vidimo da su lane asfaltirani, upravo učešćem i naše dijaspore, prilazni putevi i ulice u velikom broju sela poput Šetonja, Busora, Krvija, Vitovnice, Leskovca, Ranovca, Trnovače, Stamnice, Dobrnje, Starčeva, Vošanovca i Tabanovca. Asfaltirani su i seoski trgovi u Bistrici, Kladurovu i Starčevu - nabraja Dragojević. Među uspehe Uprave na čijem je čelu ubraja i potpisivanje ugovora o gasifikaciji vredno 10 miliona evra, čija izgradnja treba da počne na proleće.

- Jedan od velikih projekata bila je rekonstrukcija trafo-stanice Petrovac s najsavremenijom elektroopremom čime je poboljšano snabdevanje strujom za više od 40 odsto teritorije opštine. Rekonstruisana je i niskonaponska mreža u Petrovcu, Bošnjaku, Leskovcu i Zabrđu - naglašava Dragojević.

Opština Petrovac na Mlavi je od Konferencije gradova i opština dobila priznanje za uspešnu realizaciju projekta Upravljanje imovinom, kao i povelju Lider održivog razvoja 2015.

Obnova manastira

O trošku opštine rekontruisani su manastir, crkva i crkveni konak u Petrovcu, Vezičevu, Vitovnici, Dobrnju, Rašancu i Oreškovici, adaptirani domovi kulture u Vezičevu, Ćovdinu, Melnici, Pankovu i Oreškovici. Za poslednjih nekoliko godina izgrađeno je više od 30 terena za male sportove.

2024 © - Vesti online