Utorak 29.12.2015.
17:32
Vestionline, rs.sputniknews.com

Vladimiru u čast: U Češkoj se formira "Putinova stranka"

Reuters
Kult ruskog predsednika prisutan svuda u svetu: Vladimir Putin

"Temelj" za novu stranku je zajednica "Prijatelji Rusije u Češkoj", čiji predstavnik, bivši senator Gornjeg doma parlamenta Irži Vivadil za Sputnjik kaže da su sankcije koje je EU i SAD uvele Rusiji  jedan od razloga za formiranje ove asocijacije.

- Rusija se ciljano i  efikasno bori protiv džihadista na Bliskom istoku, a u isto vreme EU produžava besmislene sankcije. Smatram da je to licemerje - kaže Vivadil.

Bivši senator je istakao da je cilj novog pokreta da se napravi alternativa  postojećim političkim strankama.

- Smatramo da smo upali u zamku zbog našeg besmislenog i bezobzirnog okretanja Zapadu. Na taj način smo postali saučesnici zločina u Iraku, Libiji i Siriji. A upravo to je osnovni razlog izbegličke krize. Glavnu ulogu u sudbini izbeglica imali su Obama, Merkelova i Erdogan, i naši političari, koji, izuzev predsednika Zemana, poslušno učestvuju u ovim igrama. Želimo novi Zapad, koji će srušiti mejnstrim lidere zbog kojih smo ovde gde jesmo - ističe on.

Vivadil kaže da bi on podržao grčke levičare na čelu sa premijerom Ciprasom, Nacionalni front Le Penove, portugalske levičare, kao i američkog političara Donalda Trampa, jer on traži načine za saradnju sa Vladimirom Putinom.

2024 © - Vesti online