Petak 01.01.2016.
11:28
B. Živančević - Vesti

Plamen slobode u Putinovim rukama

Reuters
Jedan od retkih koji može da radi šta hoće, a da mu Amerikanci ne mogu ništa: Vladimir Putin

Putinova politika uništavanja terorista koji su počeli da se povlače iz Sirije tek uključivanjem Rusije u bombardovanje njihovih položaja, razotkrivanja savezničkih licemera poput Turske koja sarađuje sa džihadistima, i nepopuštanja američkim i evropskim bahatostima, dovela ga je na listu ljudi na čije poteze se gleda sa strepnjom, ali i poverenjem.

Čak su se i u Evropi, američkoj sluškinji, počeli javljati prvi znaci zdravog razuma. Zarad tvrdog političkog stava, treći put zaredom proglašen je najmoćnijim čovekom na svetu jer je, kako je objašnjeno, "jedan od retkih koji sebi može da dopusti da radi šta god poželi".

Nametnuvši se kao "glas razuma" na svetskoj političkoj sceni, jedan od raritetnih u poslednjih 15 godina, Putin je postavio Rusiju na drugi tas vage moći u međunarodnim odnosima. Time je preuzeo odgovornost za stvarnje nove ravnoteže u svetu i postao lučonoša slobode za mnoge zemlje prezasićene zapadnjačkim "oslobađanjem".

Jasno je da od 2016. godine više ništa neće biti isto, a najvažnije je da su brojevi "zapadnjačkog matriksa", njihove osionosti, obmane i laži, počeli da se krune. I da sve više država i naroda diše punim plućima. Neki novi vetar duva!

2024 © - Vesti online