Ponedeljak 16.11.2015.
21:14
sputniknews.com, Vestionline

Francuzi šalju nosač aviona ka Siriji

wikimedia.org/USN
"Šarl de Gol" kreće u borbu protiv terorista

- Sponzori napada u Parizu moraju da znaju da njihovi zločini ojačavaju odlučnost Francuske da se bori i da ih uništi - rekao je Oland.

Oland se zakleo da će povećati učešće francuske u borbi koja se trenutno vodi protiv Islamske države (ID) u Siriji, nazivajući tu zemlju "najvećom fabrikom terorista koju je svet ikad upoznao". S obzirom na činjenicu da su SAD, uz svesrdnu pomoć Francuza, Britanaca i Nemaca, napravili situaciju u Siriji takvom kakva jeste, Oland je praktično optužio samog sebe i saveznike okupljene oko NATO-a za sponzorisanje terorizma, samo što to zapadnjački mediji ne tumače tako… Oni to ne tumače uopšte, već prenose samo ono što im predvodnici zapadne civilizacije govore da prenose…

Predsednik Francuske je, takođe, pozvao na ujedinjenje u snažnu anti-ID koaliciju, najavljujući da će se sastati s liderima SAD-a i Rusije kako bi razgovarali o koordinisanju napora u borbi protiv Islamske države.

- Mi nismo u ratu civilizacija. Ove ubice ne predstavljaju civilizaciju. Mi smo u ratu sa džihadističkim terorizmom koji je pretnja celom svetu, ne samo Francuskoj - rekao je Oland.

2024 © - Vesti online