Nedelja 01.11.2015.
10:55
alo.rs, Vestionline

Muke poslaničke: Dve godine ćuti, a uredno prima platu

printscreen
Dovoljno je što sedi, ne mora još i da govori

Potpredsednik PUPS-a je pre godinu dana tvrdio da u nacionalnom parlamentu nikada nije govorio jer je „teško doći do reči“. Ipak, sada, za „Južne vesti“ tvrdi da je to posledica pravila koja važe unutar vladajuće koalicije, odnosno da nije dozvoljeno kritikovati kolege iz vlasti.

- Reći nešto što ti se ne sviđa nije uputno ako si već u vlasti. Treba svaka stranka koja je u vlasti da se drži na liniji da ne uvredi svog koalicionog partnera ili da ne izađe iz okvira sporazuma koalicije, rekao je Stanković.

Činjenicu da se za skoro dve godine za reč javio samo jednom, i to žaleći se da "nešto hladno duva“, Stanković komentariše zaključkom da nije imao šta drugo da kaže!

Stanković smatra da u potpunosti zaslužuje veliku platu narodnog poslanika i to obrazlaže svojim aktivnostima u skupštinskim odborima.

Međutim, na konstataciju novinara da je odbor čiji je član u poslednjih godinu dana imao samo sedam sednica, on je objasnio da se poslanička plata zarađuje i na drugi način: - Ja smatram da zaradim platu iz razloga toga jer sam prisutan i bar dajem kvorum, glasam za zakone i ne moramo svih 250 poslanika da govorimo u Skupštini, rekao je on.

2024 © - Vesti online