Četvrtak 08.10.2015.
13:24
Tanjug

"SAD stalno uništavaju neki narod. Gde god prođu naprave sra*e"

Reuters
Prvo su se "kokali" između sebe, pa su krenuli na ostatak sveta: Depardije

- Sjedinjene Američke Države? To je narod koji stalno uništava drugi narod. Međusobno su ratovali, uništili su Indijance, posle su sprovodili robovlasništvo, a potom je došao secesionistički rat - naveo je slavni glumac u intervjuu ruskim novinarima koji je preneo radio Frans inter.

- Kasnije su prvi bacili atomsku bombu. Gde god prođu, naprave s... Ne, više volim da budem Rus - dodao je Depadije kome je pre dve godine ruski predsednik Vladimir Putin dao rusko državljanstvo.

- Kada bi Evropljani prestali da slušaju te Amerikance, bio bih srećniji, eto! - zaključio je 66-godišnji glumac pre nego što se pojavio na sceni moskovskog pozorišta gde je uz francusku koleginicu Fani Ardan igrao u predstavi "La Musica deuxieme" Margerit Diras.

"Spomenik" francuske kinematografije, Depadije je bio u žiži medijske pažnje 2012. kada je obelodanio da će vratiti francuski pasoš u znak protesta zbog ekstra poreza na najbogatije Francuze koje je uvela socijalistička vlada. Od tada redovno skreće pažnju svojim provokativnim izjavama i proruskim stavovima.

2024 © - Vesti online