Sreda 30.09.2015.
00:10
B. Đokić - Vesti

Policijsko pretresanje opozicije

Tanjug/AP
Akcija i posledice: Protest zbog projekta Beograd na vodi

Da podsetimo, nekoliko sati pre protesta ove stranke zbog polaganja kamena-temeljca za projekat Beograd na vodi, dvojica policajaca ušla su u prostorije DS-a. Nakon što su demokrate to obznanile, MUP Srbije je demantovao tvrdeći da njegovi pripadnici "ni u jednom trenutku nisu ušli u prostorije ove političke partije". DS je onda objavio snimke bezbednosnih kamera na kojima se vidi kako dvojica policajaca ulaze u zgradu gde se nalazi DS.

Dosta im zloupotrebe

Policijski sindikat Srbije traži da se spreči, kako navode, politizacija policije i njeno korišćenje za stranačka razračunavanja.
- Nikakvog pretresanja, saslušanja niti oduzimanja dokumentacije u prostorijama DS-a nije bilo. Stoga molimo političare i iz vlasti i iz opozicije da prestanu sa zloupotrebom policije zarad svoje popularnosti - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Načelnik Milić je potom priznao i pozvao stranku da saopšti sadržaj razgovora između policajaca i zaposlenih u ovoj stranci.

- Kakav su to "strašan zločin" počinili? Zadržali su se samo dva minuta - izjavio je Milić i dodao da je kao načelnik beogradske policije odgovoran što nije znao da su policajci ušli u prostorije DS-a.

Aleksandra Jerkov kaže da stranka nema nameru da saopšti sadržaj razgovora sa policajcima, te i dalje insistira na ostavci Milića.

- Ta ista policija nekoliko dana pre toga uopšte nije htela da primi prijavu našeg skupa. Ovde je najmanje u pitanju DS, već ljudi koji rade u policiji i u njeno ime lažu samo da bi ostali na pozicijama. Ko to u ime policije izdaje lažna saopštenja, pa su u dva dana, dva puta uhvaćeni u laži. Zanima nas ko je dao nalog da se na postavljanje kamena-temeljca za Beograd na vodi puštaju samo osobe s članskim kartama SNS-a? Tu su najmanje krivi policajci, već oni koji im izdaju naređenja - ocenjuje za "Vesti" Jerkov.

2024 © - Vesti online