Utorak 18.08.2015.
12:00
B. Grujić - Vesti - Foto: B. Grujić

I retardirani učenik - sposoban za rad

B. Grujić
Nemamo ni za hleb: Janoš Pap sa ćerkom i sinom

- Na rubu smo egzistencije, verujte! Već mesecima vodim rat sa ljudima iz zrenjaninskog Centra sa socijalnu pomoć, koji su mom sinu Imretu, iako je još maloletan i ide u specijalnu školu, ukinuli bez objašnjenja pravo na socijalnu pomoć, i proglasili ga radno sposobnim! Sada je porodica ostala bez ikakvih novčanih sredstava, pa u kući proteklih dana nismo imali ni za hleb. Ćerka Julijana je od starih zaliha užeglog brašna mesila hleb. Ona je bolesna, baš kao i moja supruga Zvezdana, koja boluje od multiple skleroze - u jednom dahu priča Janoš, koji je reportere "Vesti" zamolio da se sa njima sretne negde na ulici zato što je u njegovom kućerku, u Ulici braće Fugaroši, prevruće, a nemaju čak ni ventilator.

- Hvala humanim ljudima iz Australije, novac je dar s neba i iskoristićemo ga za novi set lekova za Zvezdanu i kupovinu brašna. Moraću i ja bolestan u nadnicu, moji sinovi nisu u stanju da obavljaju bilo kakav posao. I ćerka Julijana pokušava da zameni majku u obavljanju kućnih poslova, ali to teško ide, tako da ja kuvam, perem sudove, spremam po kući.. .Ali, ne žalim se... - suznih očiju dodaje Janoš Pap, koji nikako ne može da shvati da su čitaoci "Vesti" humaniji od njegove domovine.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online