Subota 08.08.2015.
21:31
klix.ba

Bakir Izetbegović: Tata Alija je imao težak, ali junački život

wikimedia.org
Alija je 9 godina proveo u zatvorima, a 8 u ratovima, istakao je njegov sin Bakir na dan kada bi njegov otac (junak, kakvim ga smatra) napunio 90 godina da je živ

Prisećajući se svog oca i prepričavajući zanimljive detalje i anegdote iz njegovog života, Bakir je ispričao kako su se njegovi roditelji "smuvali":

- Nedaleko od ovog mesta odrasla je moja majka, a moj otac blizu Inat kuće. Njemu je u vreme Drugog svetskog rata bilo 18 godina i bio je dezerter u odnosu na tu obavezu u NDH-a. Nije se smeo kretati, pa bi se kretao noću ili kada bi bilo bombardovanje, kako bi je video. Drugi su se bojali granata, ali njima je bilo drago, jer tada se svi povuku sa ulica. Sedeli su na klupama, jer ovde je tada bio park a ne šehidsko mezarje - ispričao je Izetbegović.

Podsetio je na novi projekat koji kreće sa realizacijom. Radi se o, kako je istakao, "pet-šest sati audiomaterijala, odnosno isečaka iz knjiga Alije Izetbegovića".

- To će čitati probrani glumci i mislim da će biti završeno do 19. oktobra, dana kada je preminuo pre 12 godina. To će približiti ljudima Alijinu misao koja je bila jaka. Devet godina je proveo u zatvorima, a osam u ratovima. Imao je težak, ali junački život - zaključio je Izetbegović.

2024 © - Vesti online