Petak 07.05.2010.
09:37
Tanjug

Tadić: Za 10 godina kraj problemima i iskušenjima

Život je sladak: Tadić u "domu" plazma keksa u fabrici Bambi

"Dok ne dođe kraj godine, trebalo bi građanima reći da ćemo i dalje imati suočavanja sa ozbiljnim teškoćama", rekao je Tadić prilikom posete fabrici Bambi u Požarevcu.

"Neće nam biti lako", dodao je Tadić, "ali sam siguran da čemo sa jednim jasno koncipiranim planom, ne samo za ovu, već za narednih desetak godina, uspeti da prebrodimo nevolje i iskušenja sa kojima se sučavamo".

Tadić je najavio da će Srbija narednih godina imati ulaganja u infrastrukturu, precizirajući da misli na saobraćaj, transport, energetiku, telekomunikacije i obrazovanje. Prema njegovim rečima, na taj način će biti stvorene šanse da nikne što više kompanija kao što je Bambi i stvoren ambijent pogodan za rast nove ekonomije.

"Moramo imati moderne puteve, ne možemo imati puteve kao iz 19. veka, ako želimo da se takmičimo sa konkurencijom u 21. veku", objasnio je Tadić, ističući da Srbija mora da ima ubrzanu železnicu. On je ocenio da železnički transportni koridori kroz Srbiju moraju ići minimum do 160 kilometara na sat.

"Na taj način stvaramo mogućnosti da se železnica koristi kao transportni pravac, a istovremeno podižemo i verovatnoću investiranja u nova radna mesta u Srbiji", objasnio je Tadić.

2024 © - Vesti online