Sreda 22.07.2015.
12:36
Tanjug

Srdačan doček Bakira i ekipe: "Otvorena nova stranica zajedničke budućnosti"

Tanjug
Da li su pala tri poljupca, onako po srpski?

Vučić je, na konferenciji za štampu istakao da je razgovarano otvoreno i iskreno, te da su takvi razgovori najbolji.

- Verujem da smo otvorili novu stranicu naše zajedničke budućnost - istakao je Vučić.

Tanjug
Vučić sa predsedavajućim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem

Vučić je izjavio da postoji mogućnost da se saradnja u oblasti infrastrukture, energetike, turizma i namenske industrije podigne na značajno viši nivo.

- Kao Srbija želimo najbolje moguće odnose sa BiH - naglasio je Vučić.

Kada je reč o saradnji u oblasti energetike, Vučić je rekao da je bilo reči o elektro-mreži između Bajine Bašte, Višegrada i Pljevalja u Crnoj Gori i dodao da dve zemlje mogu da postignu dobar napredak i kada je reč o turizmu.

Tanjug

Razgovaralo se o konkretnim projektima, ekonomskim temama, a, kako je naveo, postignut je dogovor da se održi zajednička sednica dve vlade u septembru.

- Mislim da možemo da privučemo turiste i napravimo sličan vizni, odnosno bezvizni režim za turiste iz različitih delova sveta, da ih privlačimo ponudama, da promovišemo ekskurzije za odlazak učenika u BiH i Srbiju, da obezbedimo zajedničke podsticaje... Ali to je sada na radnim grupama i resorima da nastave da rade na tome - rekao je Vučić.

"Želim da vidim reakciju Beograđana"

Nakon zvaničnih susreta članovi Predsedništva prošetaće zajedno sa Vučićem Knez Mihailovom do Kalemegdana gde će biti posluženje i folklor, a najverovatnije će prošetati i do Beogradskog pobednika.

- Ja sam tražio da sastanak ne bude u Karađorđevu već u Beogradu, hteo sam da se izložim tome, da vidim reakciju Beograđana na moje prisustvo u ovom gradu - rekao je Izetbegović na pitanje šta očekuje od šetnje po glavnom gradu Srbije.

2024 © - Vesti online