Četvrtak 09.07.2015.
09:39
Tanjug

Merkel: Grčki scenario u Srbiji? Ništa od toga!

Tanjug
Vučić ve čini da privuče investicije: Aleksandar Vučić

Odgovarjući na pitanja novinara da li Srbija može da računa na evropsku podršku da joj se ne bi dogodio "grčki scenario", Merkel je odgovorila da smatra da je ovde situacija sasvim drugačija.

- Ovde postoji vlada koja je voljna da ide ne baš jednostavnim putem, ali koji će uroditi plodom, kao u Portugaliji i Španiji. U to sam duboko uverena - istakla je Merkel.

Ona je dodala da se ekonomske reforme koje se sprovode u Srbiji ne čine kako bi se udvarali nekome već da se Srbija ne bi dalje zaduživala i morala da plaća kamate, već da bi se stvorio manevarski prostor za investicije.

- Ono što premijer sada čini to je da se uspostavi poverenje jer to privlači investicije koje će da dovedu do otvaranja novih radnih mesta - zaključila je Merkel.

Premijer Vučić ispratio je Merkelovu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". On je na svom Tviteru napisao da je zadovoljan posetom nemačke kancelarke.

- Zadovoljni smo posetom kanacelarke Merkel, njenom ocenom reformi koje sprovodimo i podrškom našem evropskom putu - napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

2024 © - Vesti online