Sreda 04.11.2009.
21:48
Tanjug

Španija: Ubijeno šestoro ljudi zbog droge

Siudad Huarez
Naoružani muškarci upali su u bar, iz njega izvukli šestoricu muškaraca i svakoga od njih ubili sa više metaka, naveo je vojni portparol Enrike Tores.


Ubijeni američki vojnik (26) je bio na odsustvu i on je došao u Meksiko iz El Pasa, u američkoj saveznoj državi Teksas, dodao je Tores.


On objašnjava da se verovatno droga prodavala u tom klubu i da su napadače interesovala samo šestorica ubijenih i da ostale ljude u baru nisu dirali.


Siudad Huarez je postao jedan od najnasilnijih gradova u Meksiku i na svetu, pretekavši po broju ubistava Karakas (Venecuela), Nju Orleans (SAD) i Kejp Taun (Južna Afrika), dotadašnje rekordere.


Samo u toku ove godine u napadima na barove i klinike za lečenje zavisnika u tom gradu ubijeno je više od 2.000 ljudi, uprkos prisustvu više od 10.000 vojnika i saveznih policajaca poslatih tamo upravo da spreče ubijanja.


Meksički predsednik Felipe Kalderon započeo je krajem 2006. godine, čim je došao na vlast, rat protiv narkokartela u kome su angažovane vojne i policijske snage i u kome je ubijeno više od 15.000 ljudi.


 

2024 © - Vesti online