Ponedeljak 02.03.2015.
12:00
B. Simonović - Vesti - Foto: B. Simonović

Sofija zapanjila i doktora

B. Simonović
Čeka se prva reč: Sofija u majčinom naručju

- Strepeli smo od novog lekarskog nalaza i novih snimaka jer su oni prethodni bili, prema rečima doktora, znatno lošiji od onih ranijih. I na naše i, što nas posebno raduje, na iznenađenje velikog stručnjaka dr Milana Borkovića iz Beograda, koji od početka brine o našoj Sofiji, rezultati su sada bili mnogo bolji. Doktor prosto nije mogao da veruje da je došlo do tolikog poboljšanja iako u međuvremenu Sofiji nije menjao terapiju niti uključivao neke nove lekove. Ja sam se, iskrena da budem, nadala dobrim nalazima jer ja, čini mi se, najbolje osećam promene i uočavam poboljšanja kod mog deteta - veli sva srećna majka Vesna.

- Iako smo uz nju neprekidno, i mi smo jasno uočili znake njenog napredovanje. Sofija sada jasno i znatno brže reaguje na dodire, na glasove, na svetlost, na nove likove i što nas posebno hrabri i budi nam nadu, sve češće se osmehuje, pogotovu bratu Stefanu. Ona sad već gotovo samostalno sedi i, što je najvažnije, prihvata i registruje komande. A doktora je posebno oduševilo to što je baš u trenutku pregleda počela glasno da guguče. Naravno, mi smo i dalje sa obe noge na zemlji - kaže njen suprug Svetozar - potpuno svesni ozbiljnosti njenog stanja i prosto i ne smemo da se previše radujemo i nadamo.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ono što je za sada sigurno, to je činjenica da ona već dugo nije imala nijedan epi-napad, odnosno da se to nekako poklapa sa početkom akcije "Vesti": otkad su počeli da nam se javljaju prijatelji znani i neznani, naše komšije i rođaci razasuti po belom svetu, napadi su potpuno prestali i našem detetu je bolje. Neobjašnjivo, ali je tako... Mi u ovom trenutku, sem neizmerne zahvalnosti svima, ne možemo drugačije da im uzvratimo sem da se danonoćno molimo da im se njihovo dobro dobrim vrati, da im bude za zdravlje i sreću njih i njihove dece i porodice - i obećavamo da mi njihova dobročinstva nikada nećemo zaboraviti - poručuje Svetozar Šušić.

Haljinica iz Amerike

Dok smo porodici iz Nikšića uručili najnoviju donaciju od 440 dolara, dar za Sofiju od Duška i Olje Dragić iz Melburna, koja im je prispela preko Humanitarnog mosta. Šušići su se zahvalili i ovim divnim ljudima nabrajajući i one koji su im se i direktno javljali i na drugi način pomagali, hrabrili ih i podsticali da istraju. "Evo, upravo ova haljinica koju sam danas Sofiji obukla i ne znajući da će novinari doći stigla joj je iz Amerike. Poslala je gospođa Zdravka Radić. Čim je čula za našu nevolju, javila nam se i evo Sofiji su od nje stigla već dva paketa raznovrsnih igračaka, i prelepe robe i obuće."

Ponovo u Igalu

Sofijinim stanjem je zadovoljna i fizioterapeutkinja Božidarka Blečić, koja radi vežbe sa njom i uverena je da to ide iznenađujuće brzo ako se ima u vidu njeno stanje i problem koji ima. Uskoro bi trebalo da mala Sofija ponovo ide na rehabilitaciju u lečilište Igalo, za koja su sredstva prikupili naši čitaoci širom sveta.

2024 © - Vesti online