Subota 21.02.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Svaka čast, humani ljudi iz dijaspore

Vesti
Humanitarni most "Vesti"


Ovim našim štićenicima biće za koji dan uručen i dar od 1.000 dolara koje im je posredstvom "Vesti" uputila anonimna porodica iz Sidneja, koja je takođe darivala sa još 1.000 dolara dvanaestoro Stanojkovića iz sela Sušića kod Štrpca na Kosovu.

Naš drugi dobrotvor iz Sidneja svojih 1.000 dolara pomoći rasporedio je na više ugroženih familija: 300 dolara je već uručeno porodici teško obolelog mladića Miloša Kneževića iz Apatina, koji se nalazi na lečenju u minhenskoj bolnici. Ostalih 700 AUD ide na sedam drugih adresa štićenika "Vesti" od kojih se najveći broj bori protiv najtežih bolesti: tako će po 100 dolara dobiti 24-godišnji Lazar Petković iz Banje Koviljače, Viktor Sekulić, beba iz Stanara obolela od leukemije, petogodišnji Uroš Karapandžić iz Pećinaca, trogodišnji Sergej Milićević iz Beograda, mlada Azra Arifović iz Novog Pazara, bivši ratni dobrovoljac Dejan Milošević iz Vranja i Dušica Premović iz Prislonice kod Čačka, samohrana majka sedmoro dece.

Donaciju od 500 dolara ponovo je uputila u roku od nekoliko dana naša verna čitateljka B. G. iz Adelejda porodicama Dragana i Dragane Ljubisavljević i njihovoj deci iz sela Stropsko kod Vranja, Lazaru Petkoviću iz Banje Koviljače, baki Živki Popović iz Trnave i miljeniku svih nas - malom Viktoru Sekuliću iz Stanara kod Doboja.

Prilog od 500 dolara stalne dobrotvorke Rajke Tarlać iz Sidneja i njenih prijatelja već je uručen predstavnicima HO "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, kao pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu. Familija Đukić iz Melburna redovno šalje mesečnu pomoć u iznosu od 150 dolara za samohranu majku Slađanu i njenog sina Kristijana Stankovića iz Leskovca.

"Vesti" se zahvaljuju svim darodavcima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online