Četvrtak 22.04.2010.
02:35
Tanjug

Krkobabić: Vlada je stabilna

"Sve one koji su umešani u organizovani i pojedinačni kriminal treba sankcionisati nezavisno od toga kako se zovu, šta rade, koju funkciju vrše i odakle su stigli", poručio je Krkobabić u intervjuu  "Novostima".


Na pitanje da li je zamislivo da PUPS u nekoj budućoj vladi sarađuje i sa SNS, Krkobabić je odgovorio da je PUPS partija bez posebnih ideoloških naboja, što nije slučaj kod nekih drugih partija na našoj političkoj sceni i zato je saradnja PUPS sa drugim partijama koje uvažavaju njen program, ne samo moguća, već i poželjna.

Uprkos potpisima koje je skupila SNS, imamo stabilnu vladu: Jovan Krkobabić
 


"Danas imamo sasvim stabilnu, ravnopravnu i korisnu saradnju sa našim koalicionim partnerima i na užem i na širem planu i ne vidim potrebe za novim partnerima", istakao je on.


Što se tiče više državnih funkcija koje obavlja jedan funkcioner, Krkobabić smatra da to treba koristiti samo u izuzetnim slučajevima, kada to zahtevaju posebni državni interesi.


"To treba svesti na najužu moguću meru i dozvoliti tamo gde je to neophodno", rekao je Krkobabić.


Povodom nastupajuće posete MMF-a Krkobabić je rekao da je rasprava o reformi sistema PIO sa Svetskom bankom i MMF-om uspešno završena i o njoj su, sa njihove strane, date više nego pozitivne ocene.


"Moj stav je, inače poznat, da se o dogovorenom i odlučenom naknadno ne dogovara i ne odlučuje",dodao je Krkobabić.

2024 © - Vesti online