Sreda 06.08.2014.
19:27
b92.net

"Poplavljeni u Krnjači da se strpe"

Veliki broj stanovnika poplavljenog Obrenovca i dalje ne može da se vrati u grad
 

Svetlana je samo jedna od oko 90 meštana Obrenovca koji žive u barakama koje su donedavno koristile izbeglice iz Hrvatske. Jednu baraku danas dele i po četiri porodice.

Nenadu je voda sve odnela, živeo je kao podstanar u Obrenovcu, a već više od dva meseca sa suprugom i troje dece, od kojih je jedno i srčani bolesnik, jedva sastavlja kraj s krajem u uslovima koji su na ivici egzistencije.

"Tu smo, ne radimo ništa, snalazi se kako ko može. Uglavnom, od sedan dana u nedelji šest jedemo pasulj. Deca nam traže slatkiše, nemamo voće, nemamo pare za sladoled... Ovi neki dođu, pitaju šta treba i svi upisuju i ništa, evo već tri meseca", priča nam Nenad.

Tako će biti bar još neko vreme. U Sekretarijatu socijalne zaštite kažu da rešavaju problem, a ipak priznaju da još stoje u mestu.

"Naše procene su da tu moraju da ostanu još izvesno vreme, trebalo bi da imaju još dodatnog strpljenja da prevaziđu ovaj težak period i ne želimo da tražimo brza rešenja, hoćemo nešto konkretno, a ne novu neizvesnost", kaže Jasmina Ivanović, koja je sekretar socijalne zaštite.

I dok mu grad traži nov smeštaj, a supruga ručno pere veš, do Nenada dolaze različite informacije, između ostalog, one o tome da će ih iz Krnjače prebaciti u obrenovačku kasarnu ili na neko slično mesto, što im baš i ne odgovara.

Još jedan problem predstavlja to što poplavljeni Obrenovčani koji su smešteni u Krnjači ili nisu imali svoje domove ili su oni bili nelegalni. Zato će na rešenje stambenog problema morati još da sačekaju.

2024 © - Vesti online